Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Budimpešta gosti gospodarsko obarvan vrh 16 držav srednje in vzhodne Evrope ter Kitajske

Budimpešta, 27. novembra - Budimpešta danes gosti vrh predsednikov vlad 16 držav srednje in vzhodne Evrope ter Kitajske, ki se ga bo udeležil tudi premier Miro Cerar. Vrh iniciative 16+1 bo predvsem gospodarsko obarvan, sodelujoči pa se bodo posvetili tudi sodelovanju na področjih kmetijstva, znanosti, infrastrukture, komunikacij in kulture.

Madžarska, Budimpešta.
Sprejem za slovenske gospodarstvenike, ki se udeležujejo poslovnega foruma 16+1 in predstavnike slovenskih podjetij, ki delujejo na Madžarskem.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Cerarja bosta na obisku spremljala minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Dejan Židan ter minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek.

Na dogodku bodo med drugim podpisali memorandum o sodelovanju med Slovenijo in Kitajsko v okviru pobude za gospodarski pas svilne poti in pomorsko svilno pot 21. stoletja, premier Cerar pa bo izpostavil možnosti za sodelovanje slovenskih športnih strokovnjakov pri izgradnji nordijskega centra za potrebe zimskih olimpijskih iger, ki jih bo leta 2022 gostil Peking.

zc/tz
© STA, 2017