Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Poslanci danes o sumih korupcije pri nakupu žilnih opornic v zdravstvu

Ljubljana, 22. novembra - Poslanci bodo danes obravnavali vmesno poročilo preiskovalne komisije o ugotavljanju zlorab pri prodaji in nakupu žilnih opornic, v katerem ugotavljajo sume kartelnega dogovarjanja med dobavitelji, odgovorni v obeh kliničnih centrih pa naj bi od leta 2007 do lani omogočali določenim dobaviteljem prevladujoč položaj na trgu pri prodaji opornic.

Ljubljana, DZ.
Seja preiskovalne komisije DZ o ugotavljanju zlorab v slovenskem zdravstvenem sistemu na področju prodaje in nakupa žilnih opornic, na kateri so kot pričo zaslišali odgovornega urednika Mladine Grego Repovža.
Seja preiskovalne komisije.
Foto: Anže Malovrh/STA

Komisija tudi sumi, da naj bi določene osebe v slovenskih bolnišnicah od dobaviteljev zahtevale plačilo v zameno za nabavo določenih žilnih opornic in s tem ravnale nezakonito. Del razprave bo potekal javno, del pa na zaprtem delu seje.

Poslanci bodo danes imeli na mizah še nekaj zakonskih predlogov, med drugim noveli, s katerima se omejujejo fiktivni vpisi v šole. Odločali bodo tudi o predlogu zakona o Slovenski matici ter novelo zakona o lokalnih volitvah.

ago/ms
© STA, 2017