Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Zaradi trgovine z ljudmi ovadbe za devet fizičnih in eno pravno osebo

Maribor, 17. novembra - Na podlagi akcije, v okviru katere so kriminalisti pred dnevi izvedli vrsto hišnih preiskav na širšem območju Maribora, bo kazensko ovadenih zaradi suma trgovine z ljudmi devet fizičnih in ena pravna oseba. Identificiranih je bilo 56 žrtev trgovine z ljudmi, je danes povedal vodja mariborskih kriminalistov Robert Munda.

Maribor, PU Maribor.
Izjava za medije vodje sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor Roberta Munde, ki je predstavil kriminalistično preiskavo, v kateri so mariborski kriminalisti skupaj z avstrijskimi varnostnimi organi identificirali 56 žrtev trgovine z ljudmi.
Foto: Andreja Seršen Dobaj/STA

Hišne preiskave so potekale tudi v Avstriji, začasno so pridržali štiri osebe. Poleg ovadb zaradi domnevne trgovine z ljudmi bodo kriminalisti po besedah Munde ovadili dve fizični osebi in eno pravno osebo zaradi ukvarjanja z nezakonitim prehajanjem meje.

O konkretnih imenih in nazivih Munda ni želel govoriti. Po poročanju časnika Večer so se hišne preiskave nanašale na posle v hiši erotike v Melju. Med ovadenimi je nekdanji mariborski politik in podjetnik Gregor Jager, ki zavrača vse očitke.

ase/apo
© STA, 2017