Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Interpelacija Klemenčiča po napovedi poslanskih skupin ne bo uspela

Ljubljana, 17. novembra - Iz predstavitev stališč poslanskih skupin je jasno, da bo minister za pravosodje Goran Klemenčič po današnji interpelaciji ostal na položaju. Da bodo interpelacijo podprli, so poleg predlagateljice SDS napovedali še v NSi, ne bodo pa je podprli v koaliciji in Levici. V poslanski skupini nepovezanih poslancev bodo glasovali po svoji vesti.

Ljubljana, DZ.
Nadaljevanje seje DZ, na kateri so obravnavali interpelacijo zoper pravosodnega ministra Gorana Klemenčiča, ki jo je septembra vložila stranka SDS.
Minister za pravosodje Goran Klemenčič.
Foto: Bor Slana/STA

Interpelacijo so vložili poslanci SDS zaradi zavajanja javnosti glede ravnanja KPK v primeru suma pranja denarja preko NLB ter odgovornosti za izgubo zaupanja v funkcijo ministra in pravosodje. Njihov poslanec Vinko Gorenak je izpostavil še neuresničene Klemenčičeve napovedi zakonodaje in ukrepov.

Dragan Matić iz SMC pa je ocenil, da je današnja razprava primer, ko se napredek nagrajuje z interpelacijo. Ugotavljal je, da je interpelacija poskus zamegljevanja in odvračanja pozornosti od pravih vprašanj.

moz/pa/pa
© STA, 2017