Trump z Dutertejem po navedbah Bele hiše na kratko tudi o človekovih pravicah

Manila, 13. novembra - Ameriški predsednik Donald Trump se je danes ob robu vrha Združenja držav jugovzhodne Azije Asean v Manili sestal s filipinskim predsednikom Rodrigom Dutertejem. Medtem ko je tiskovna predstavnica Bele hiše povedala, da sta voditelja na kratko govorila tudi o človekovih pravicah, je tiskovni predstavnik filipinskega predsednika to zanikal.

Filipini, Manila.
Ameriški predsednik Donald Trump se je ob robu vrha Združenja držav jugovzhodne Azije (Asean) v Manili sestal s filipinskim predsednikom Rodrigom Dutertejem.
Ameriški predsednik Donald Trump in filipinski predsednik Rodrigo Duterte.
Foto: Xinhua/STA

Pogovori so se osredotočili na Islamsko državo, nezakonite droge in trgovino. Človekove pravice so na kratko prišle na plan v kontekstu filipinskega boja proti nezakonitim drogam, je dejala tiskovna predstavnica Sarah Huckabee Sanders, medtem ko Trump ni odgovoril na vprašanje novinarja, ali je načel vprašanje človekovih pravic.

Tiskovni predstavnik filipinskega predsednika Harry Roque je na drugi strani dejal, da Trump na srečanju, ki je trajalo 40 minut, ni načel tega vprašanja.

jk/mc/jk
© STA, 2017