Celjski policisti iščejo pobeglega voznika

Celje, 11. novembra - Policisti obravnavajo prometno nesrečo s pobegom, v kateri je bil huje poškodovan pešec. Nesreča se je zgodila v petek okoli 17. ure na Celjski cesti v Rogaški Slatini, v neposredni bližini avtobusne postaje Ratanska vas, so danes sporočili s celjske policijske uprave. Udeleženi voznik je pobegnil, policisti pa ga zaenkrat še niso izsledili.

Logatec in Ljubljana.
Dan s prometnimi policisti.
Izvajanje kontrole prometa.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

V prometni nesreči sta bila udeležena voznik osebnega avtomobila in pešec. Slednji je prečkal cesto na osvetljenem prehodu za pešce iz smeri Gozdne ulice. Voznik pa je trčil vanj in s kraja nesreče odpeljal, ne da bi pešcu nudil pomoč.

Po prometni nesreči je poškodovanemu pešcu nudil pomoč mlajši fant, ki je pešca tudi odpeljal do doma starejših. Pešec je danes poiskal zdravniško pomoč, pri čemer se je pokazalo, da je utrpel hujše poškodbe.

Udeleženega voznika policija poziva, naj se zaradi razjasnitve okoliščin oglasi na Policijski postaji Rogaška Slatina. Očividce prometne nesreče, še posebej fanta, ki je pešcu pomagal, pa prosijo za podatke o nesreči.

vi/bs
© STA, 2017