Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Z novo fazo del na avtocesti med Uncem in Postojno drugačna ureditev prometa

Ljubljana, 12. oktobra - Obnova odseka primorske avtoceste med Uncem in Postojno z viaduktom Ravbarkomanda je danes prešla v novo fazo, pri kateri so promet preusmerili na obnovljeno polovico avtoceste, še vedno pa v obe smeri poteka po dveh zoženih pasovih. Prometna ureditev na območju viadukta Ravbarkomanda je ostala nespremenjena.

Vrhnika.
Promet na primorski avtocesti, avtomobili, tovorni promet.
Foto: Aljoša Rehar/STA
Arhiv STA

Izvajalca del, Kolektor CPG in CPK, danes tako začenjata peto fazo obnove na odseku, ki bo predvidoma trajala do konca meseca.

Promet je na razdalji okoli šestih kilometrov še vedno urejen po dveh zoženih pasovih v obe smeri vožnje, a tokrat na polovici avtoceste v smeri Postojne. Ureditev na območju viadukta Ravbarkomanda medtem ostaja nespremenjena, promet je urejen dvosmerno po polovici avtoceste proti Ljubljani.

Obnova avtocestnega odseka z viaduktom, ki se je začela konec maja letos, bo trajala dve gradbeni sezoni. Za letos je predvidena še ena, šesta faza, ki naj bi jo izvedli v prvi polovici novembra. Za to fazo je predvidena še sprememba delovne zapore na območju Unca, bo pa promet še vedno urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje, je sporočil Dars.

jb/bdo
© STA, 2017