Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Za verodostojne informacije o hrani na voljo nov portal prehrana.si

Ljubljana, 6. oktobra - V Sloveniji se po podatkih nacionalnih raziskav pretežno zdravo prehranjuje manj kot polovica prebivalstva. Veliko oviro pri ozaveščanju o prehrani predstavljajo zavajajoče informacije, ki so objavljene na spletu. Kot odgovor na to so Inštitut za nutricionistiko in Nacionalni inštitut za javno zdravje vzpostavili nacionalni portal prehrana.si.

Ljubljana, NIJZ.
Novinarska konferenca Nacionalnega inštituta za javno zdravje, na kateri so predstavili ozadja nastajanja verodostojnih informacij na področju prehrane in nekaj izsledkov nedavnih nacionalnih raziskav s področja prehrane.
Vodja sektorja za obvladovanje nalezljivih bolezni, hrano in okolje na ministrstvu za zdravje Marjeta Recek, Igor Pravst iz Inštituta za nutricionistiko in Urška Blaznik iz Nacionalnega inštituta za javno zdravje.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, NIJZ.
Novinarska konferenca Nacionalnega inštituta za javno zdravje, na kateri so predstavili ozadja nastajanja verodostojnih informacij na področju prehrane in nekaj izsledkov nedavnih nacionalnih raziskav s področja prehrane.
Vodja sektorja za obvladovanje nalezljivih bolezni, hrano in okolje na ministrstvu za zdravje Marjeta Recek, Igor Pravst iz Inštituta za nutricionistiko in Urška Blaznik iz Nacionalnega inštituta za javno zdravje.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, NIJZ.
Novinarska konferenca Nacionalnega inštituta za javno zdravje, na kateri so predstavili ozadja nastajanja verodostojnih informacij na področju prehrane in nekaj izsledkov nedavnih nacionalnih raziskav s področja prehrane.
Vodja sektorja za obvladovanje nalezljivih bolezni, hrano in okolje na ministrstvu za zdravje Marjeta Recek.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, NIJZ.
Novinarska konferenca Nacionalnega inštituta za javno zdravje, na kateri so predstavili ozadja nastajanja verodostojnih informacij na področju prehrane in nekaj izsledkov nedavnih nacionalnih raziskav s področja prehrane.
Igor Pravst iz Inštituta za nutricionistiko.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, NIJZ.
Novinarska konferenca Nacionalnega inštituta za javno zdravje, na kateri so predstavili ozadja nastajanja verodostojnih informacij na področju prehrane in nekaj izsledkov nedavnih nacionalnih raziskav s področja prehrane.
Urška Blaznik iz Nacionalnega inštituta za javno zdravje.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, NIJZ.
Novinarska konferenca Nacionalnega inštituta za javno zdravje, na kateri so predstavili ozadja nastajanja verodostojnih informacij na področju prehrane in nekaj izsledkov nedavnih nacionalnih raziskav s področja prehrane.
Vodja sektorja za obvladovanje nalezljivih bolezni, hrano in okolje na ministrstvu za zdravje Marjeta Recek, Igor Pravst iz Inštituta za nutricionistiko in Urška Blaznik iz Nacionalnega inštituta za javno zdravje.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, NIJZ.
Novinarska konferenca Nacionalnega inštituta za javno zdravje, na kateri so predstavili ozadja nastajanja verodostojnih informacij na področju prehrane in nekaj izsledkov nedavnih nacionalnih raziskav s področja prehrane.
Vodja sektorja za obvladovanje nalezljivih bolezni, hrano in okolje na ministrstvu za zdravje Marjeta Recek, Igor Pravst iz Inštituta za nutricionistiko in Urška Blaznik iz Nacionalnega inštituta za javno zdravje.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Marjeta Recek z ministrstva za zdravje je na novinarski konferenci povedala, da bo portal pripomogel k boljši ozaveščenosti ljudi, saj bo zagotavljal verodostojne informacije s področja prehrane. Po besedah Igorja Pavsta z Inštituta za nutricionistiko portal združuje vsebine, ki jih pripravljajo strokovnjaki iz različnih strokovnih institucij in področij. Cilj tega projekta pa je, da bi ljudje sprejeli in uporabljali živila z ugodno prehransko sestavo.

lim/apo/tz
© STA, 2017