Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Košarkarska evforija zajela tudi športnike

Kranj, 14. septembra - Slovenska košarkarska reprezentanca je na pragu zgodovinskega uspeha, preboja v finale evropskega košarkarskega prvenstva. Drevi jo v dvorani Sinan Erdem v Istanbulu čaka polfinalna tekma z evropskimi prvaki Španci. Za Gorana Dragića, Luko Dončića in preostale člane ekipe bodo stiskali pesti in navijali Slovenci doma in v Turčiji.

Turčija, Istanbul.
Evropsko košarkarsko prvenstvo v Istanbulu.
Foto: Žiga Bojc/STA
Arhiv STA

Slovenijo je zajela prava košarkarska mrzlica, pred katero niso imuni ostali slovenski športniki. "Tudi mene se je prijela košarkarska evforija, že na začetku prvenstva in se stopnjuje in dviga. Predvsem me navdušuje, kako je ekipa povezana, stojijo skupaj in res so zaradi tega, ker jih je več, boljši, ker samo en posameznik se vidi, da ne more narediti cele tekme. Ob vseh teh uspehih slovenskega športa, se sigurno ljudje boljše počutimo, predvsem pa gremo lažje spat, bolj pomirjeni, malo bolj evforični in mogoče se že to pozna na splošnem zdravju ljudi," je pred polfinalnim obračunom dejal slovenski skakalni as Peter Prevc, ki se doma v Sloveniji pripravlja na novo sezono v smučarskih skokih.

Odlične predstave slovenskih košarkarjev na Finskem in v Turčiji navdušujejo tudi skakalnega veterana Roberta Kranjca: "Seveda. Rad igram košarko. Super. Upam, da bodo tako naprej igrali do finala in da bodo v finalu zmagali. Ni tekme, da je ne bi spremljal. Nazadnje skupaj s prijatelji, ko smo bili na tekmi v Rusiji, ko sem doma pa tekmo z ženo Špelo sama pogledava. Nohtov ne grizem, bolj se ženi smejim, ona se zadere 'daj gol', jaz pa njej 'daj koš'."

Nekaj košarkarske evforije je zaneslo tudi onstran Atlantika, kjer se člani slovenske reprezentance v hitrih disciplinah alpskega smučanja pripravljajo na novo sezono. V Čilu je tudi najboljša slovenska alpska smučarka v minuli sezoni Ilka Štuhec, ki spremlja tako nastope slovenskih košarkarjev na evropskem prvenstvu kot tudi igre nogometašev Maribora v ligi prvakov. Mariborčanka je prek Twitterja iz Čila sporočila: "Skačem od veselja ob vseh teh žogastih uspehih." Navijaški klub Ilke Štuhec pa je navijače aktualne svetovne smukaške kraljice pozval: "Tudi vi navijate za naše fante? Za njimi je zelo uspešen teden. Danes zvečer ponovno držimo pesti!"

am/jd
© STA, 2017