V Barceloni po napadih na ulicah več policistov

Barcelona, 23. avgusta - Po nedavnih terorističnih napadih bodo v Barceloni na turističnih krajih, vključno s katedralo Sagrada Familia, ter na športnih in kulturnih dogodkih povečali število policijskih patrulj.

Španija, Ripoll.
Španska policija je v mestu Ripoll, ki leži severno od Barcelone, opravila več hišnih preiskav v zvezi z nedavnimi terorističnimi napadi v katalonski prestolnici.
Španski policisti.
Foto: Xinhua/STA

Kot je danes napovedal katalonski notranji minister Joaquim Forn na novinarski konferenci, bo na ulicah Barcelone od 10 do 20 odstotkov več policistov. Več policistov bo tudi na letališčih in železniških postajah, na glavnih turističnih krajih ter dogodkih z večjim številom ljudi, kot so nogometne tekme, koncerti in demonstracije.

Eden od štirih osumljencev za teroristična napada z vozili v Barceloni in Cambrilsu, ki sta minuli teden zahtevala 15 življenj, več kot 120 ljudi pa je bilo ranjenih, je preiskovalnemu sodniku včeraj priznal, da so načrtovali večji napad z eksplozivom na pomembne spomenike, tudi Sagrado Familio, v katalonski prestolnici.

vr/mc/vr
© STA, 2017