Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Odpoklic igrače Maša in Medved, kitajskega porekla

Ljubljana, 9. avgusta - Zdravstveni inšpektorat je iz prodaje odpoklical igračo Maša in Medved, kitajskega porekla. Opravljene analize igrače so pokazale, da vsebnost di-2-etilhekstil ftalata v medvedu in glavi punčke presega mejne vrednosti. Presežena količina ftalatov lahko v stiku s slino vpliva na zdravje otrok, so sporočili z zdravstvenega inšpektorata.

Ljubljana.
Zdravstveni inšpektorat je iz prodaje odpoklical igračo Maša in medved kitajskega porekla zaradi ugotovljene presežene mejne vrednosti ftalatov v igrači.
Foto: Zdravstveni inšpektorat RS

Številka artikla na originalni embalaži je No 8899, na etiketi pa KA 45-1. Uvoznik igrače v EU je T. O. PETRA, distributer pa Husanović Jakub s. p. Izdelek prodajajo v trgovini NINE na Topliški cesti 35 v Čatežu ob Savi.

Inšpektorat kupcem svetuje, da izdelek vrnejo na mesto nakupa.

Zdravstveni inšpektorat je v okviru rednega inšpekcijskega nadzora odvzel več vzorcev igrač iz mehke plastike, da bi preveril njihovo skladnost s predpisi. Igrače so bile analizirane v nacionalnem laboratoriju za zdravje, okolje in hrano, in sicer na ftalate ter ustreznost označevanja, so še sporočili z zdravstvenega inšpektorata.

ir/ako
© STA, 2017