Promet v smeri Kopra bo pri Ravbarkomandi speljan na drugo polovico viadukta

Postojna, 14. julija - V okviru tretje faze prenove odseka avtoceste med Uncem in Postojno, ki bo trajala do sredine septembra, bo promet v smeri Kopra na viaduktu Ravbarkomanda preusmerjen na sosednjo polovico viadukta. Preusmeritev bi morali izvesti že danes med 12. in 15. uro, vendar bodo delavci zaradi slabega vremena z delom nadaljevali zvečer.

Razdrto.
Zastoj na primorski avtocesti.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

"Zaradi slabega vremena, ki je onemogočilo dokončanje postavitve zapore za tretjo fazo, bodo delavci z deli nadaljevali zvečer, po 21. uri. V primeru, da ne bo dežja, bodo dela v zvezi s prestavitvijo zapore lahko dokončali prek noči, promet v smeri Kopra pa preusmerili na sosednjo polovico viadukta do jutra," so sporočili iz Darsa.

Po preusmeritvi bo polovica viadukta Ravbarkomanda ostala zaprta za ves promet, saj se bo začela obsežnejša obnova samega objekta.

Na razdalji približno enega kilometra bo promet potekal le po enem delu viadukta, vendar še vedno po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje, tako proti Ljubljani kot proti Kopru.

Na preostalih približno šestih kilometrih odseka Unec-Postojna bo promet še naprej urejen po obeh polovicah avtoceste, prav tako po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje.

Na trasi avtoceste med Uncem in Postojno pa se nadaljuje obnova voziščne konstrukcije in preplastitev, v okviru katere bodo med drugim razširjeni tudi odstavni pasovi na 3,5 metra oziroma meter več kot doslej, kar bo po navedbah Darsa povečalo prometno varnost.

Obnova dela avtoceste se je začela junija, nadaljevala pa se bodo tudi prihodnje leto. Gre za obsežna obnovitvena dela, katerih pogodbena vrednost brez DDV za obe sezoni znaša skoraj 23 milijonov evrov.

Dars je pogodbo o rekonstrukciji avtoceste na odseku med Uncem in Postojno ter rehabilitaciji viadukta Ravbarkomanda sklenil z najugodnejšim ponudnikom na javnem razpisu, v skupnem nastopu sta bila to podjetji Kolektor CPG in CPK.

jaz/kk/bg
© STA, 2017