Cerar: Melania in Mojca sta našli pristen človeški stik

Bruselj, 26. maja - Premier Miro Cerar je danes v Bruslju povedal, da sta imeli njegova partnerica Mojca Stropnik in ameriška prva dama Melania Trump v sklopu partnerskega programa včeraj v Bruslju zelo prijeten pogovor in da sta našli pristen človeški stik.

Belgija, Bruselj.
Med zasedanjem voditeljev 28 članic Nata je ameriška prva dama Melania Trump skupaj s še sedmimi ženami oz. partnericami in enim partnerjem obiskala muzeja, posvečen belgijskemu nadrealističnemu slikarju Reneju Magrittu.
Obiska se je udeležila tudi partnerica slovenskega premierja Mira Cerarja Mojca Stropnik.
Foto: Thierry Monasse/STA

V odgovoru na vprašanje, ali pričakuje obisk ameriške prve dame ali predsedniškega para v Sloveniji, je premier izrazil prepričanje, da bo rezultat dobrega pogovora med gospema kdaj kakšen stik v Sloveniji ali kje drugje. Konkretnejši ni bil.

Premier je še povedal, da sta imela tudi onadva z ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom krajši pogovor in da mu je omenil, da ga Slovenija še kako pozna.

Na kratko sva spregovorila nekaj besed o Sloveniji, je dodal. Pogovor je bil smiseln, je še dejal Cerar, ki verjame, da bo Slovenija ostala z ZDA v dobrih odnosih kot doslej.

pm/jk/mlj
© STA, 2017