Jakupovićeva dobila finale dvojic v Istanbulu

Istanbul, 30. aprila - Slovenska teniška igralka Dalila Jakupović je na teniškem turnirju WTA v Istanbulu z nagradnim skladom 226.750 dolarjev v finalu dvojic skupaj z Ukrajinko Nadjo Kičenok premagala Američanko Nicole Melichar in Belgijko Elise Mertens, ki sta bil četrti nosilki, s 7:6 (6) in 6:2. Jakupovićeva je s tem dosegla največji uspeh med dvojicami.

ZDA, New York.
Slovenska teniška igralka Dalila Jakupović.
Foto: Robi Poredoš/STA
Arhiv STA

Šestindvajsetletna Dalila Jakupović z Jesenic je trenutno najvišje uvrščena slovenska igralka na svetovni lestvici posameznic; v začetku tedna je bila na 133. mestu.

V prvem nizu sta imeli Jakupovićeva in Kičenokova ob začetnem udarcu vodstvo s 6:5 in dve zaključni žogici za zmago v nizu, vendar sta ga nato dobili šele v podaljšani igri. V drugem nizu sta povedli s 4:1 ter imeli servis v šesti igri, ki pa sta ga izgubili, pa takoj nato odvzeli igro pa začetnem udarcu tekmic. Pripadla jima je tudi osma igra in s tem zmaga po uri in 39 minutah dvoboja.

Na turnirju WTA v Monterreyu v Mehiki je Jakupovićeva 10. aprila v finalu z Nadjo Kičenok izgubila proti Japonki Nao Hibino in Poljakinji Alicji Rosolski z 2:6 in 6:7, kar je bil njen dotlej največji uspeh med pari.

* Istanbul, WTA (226.750 USD):
- finale, dvojice:
Dalila Jakupović/Nadja Kičenok (Slo/Ukr) - Nicole Melichar/Elise Mertens (ZDA/Bel/4) 7:6 (6), 6:2.

jz/lr
© STA, 2017