Predloga NSi o zdravstvenem varstvu in o starševskem varstvu končala zakonodajno pot

Ljubljana, 26. aprila - Predloga novel NSi o zdravstvenem varstvu in o starševskem varstvu sta po prvi obravnavi končali zakonodajno pot. Za sklep, da je predlog novele o zdravstvenem varstvu primeren za nadaljnjo obravnavo, je glasovalo 19 poslancev, proti pa 47. Novela o starševskem varstvu je primerna za nadaljnjo obravnavo po mnenju 19 poslancev, 44 je bilo proti.

Ljubljana, DZ.
Zadnji dan aprilske seje DZ so med drugim obravnavali noveli zakonov o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju ter o starševskem varstvu in družinskih prejemkih, ki ju je predlagala opozicija.
Vodja poslanske skupine NSi Matej Tonin.
Foto: Nebojša Tejić/STA

S predlogom novele zakona o zdravstvenem varstvu je NSi že tretjič predlagala ureditev regresnih zahtevkov, ki jih zavod za zdravstveno zavarovanje terja od delodajalcev v primeru poškodbe, poklicne bolezni ali smrti delavca.

Predlagali so, da bi jih zavod uveljavljal le v primerih, ko bi škoda nastala zaradi velike malomarnosti delodajalca ali namerno.

S predlogom novele zakona o starševskem varstvu in družinskih prejemkih pa je NSi želela odpraviti varčevalne ukrepe na tem področju.

pse/pa
© STA, 2017