Koalicija še vedno brez dogovora glede reorganizacije centrov za socialno delo

Ljubljana, 25. aprila - Koalicija tudi po današnjem vrhu ni enotna glede reorganizacije centrov za socialno delo, ki jo je pripravila ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti iz vrst SD Anja Kopač Mrak. V DeSUS in SMC imajo po besedah vodje poslancev DeSUS Franca Jurše še nekatere pomisleke, medtem ko vodja poslancev SD Matjaž Han zadeve ni želel komentirati. Izrekel se bo po končni odločitvi političnega vrha.

Ljubljana, DZ.
Nadaljevanje seje DZ, na kateri so med drugim obravnavali predlog zakon o imenovanju izrednega člana uprave v sistemsko pomembnih družbah, t. i. lex Mercator.
Državni sekretar Peter Pogačar in ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Anja Kopač Mrak.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Ponovno bo koalicija o tej temi spregovorila po prvomajskih praznikih. Prav tako o spremembah gradbene in prostorske zakonodaje, ki jo je danes predstavila ministrica za okolje in prostor iz vrst DeSUS Irena Majcen. Koalicija o tem še ni dokončno usklajena.

Skupnega jezika ni našla še niti glede predloga novele zakona o pacientovih pravicah. DeSUS in SD bosta pripombe na besedilo zakona poslali ministrstvu za zdravje do 5. maja.

tvr/ago/apo
© STA, 2017