Slovenijo bo pred ohladitvijo dosegel močan veter

Ljubljana, 18. aprila - Slovenijo pred ohladitvijo čakata zelo vetrovna sreda in četrtek, ko bo močan severni do severovzhodni veter na severu in vzhodu države dosegel hitrost med 70 in 90 kilometri na uro. Na zahodu bo v sredo nekaj sonca z občasno povečano oblačnostjo, drugod zmerno do pretežno oblačno, na vzhodu pa bo možna tudi kakšna kaplja dežja.

Planica.
Veter, merilec vetra.
Foto: Stanko Gruden/STA
Arhiv STA

Kot so opozorili na Agenciji RS za okolje, bodo najmočnejši sunki vetra predvidoma v zgornjem Posočju, pod Karavankami in na severovzhodu države. Nad okoli 700 metri nadmorske višine pa bodo sunki lahko presegli 100 kilometrov na uro. Z okrepljenim severovzhodnim vetrom doteka nad naše kraje zelo hladen in občasno bolj vlažen zrak.

V sredo bo sicer na zahodu delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, drugod bo zmerno do pretežno oblačno. Predvsem na vzhodu bodo popoldne možne občasne krajevne padavine. Pihal bo severni do severovzhodni veter, ki se bo v noči na četrtek še okrepil. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 3, najvišje dneve od 6 do 11, na Primorskem do 16 stopinj Celzija.

V četrtek bo delno jasno vreme z občasno povečano oblačnostjo, veter pa še ne bo ponehal. Petek bo prinesel več sonca, veter bo tudi oslabel. Kljub temu bo jutro ponekod zelo hladno. Ob ohladitvi ob koncu tedna pa po napovedih vremenoslovcev obstaja nevarnost spomladanske pozebe.

lim/apo
© STA, 2017