Požarna ogroženost naravnega okolja le še na Primorskem

Ljubljana, 12. aprila - Uprava za zaščito in reševanje je danes razglasila prenehanje velike požarne ogroženosti naravnega okolja na območju celotne države z izjemo nekaterih primorskih občin. Veliko požarno ogroženost naravnega okolja na območju celotne države so sicer razglasili s 1. aprilom. V tem obdobju je v naravi izbruhnilo tudi več deset požarov dnevno.

Črni Kal.
Požar na kraškem robu.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Velika požarna ogroženost naravnega okolja ostaja v veljavi na območju občin Koper, Ankaran, Izola, Piran, Ilirska Bistrica, Pivka, Postojna, Sežana, Divača, Hrpelje - Kozina, Komen, Vipava, Ajdovščina, Nova Gorica, Kanal, Brda, Miren - Kostanjevica, Renče - Vogrsko in Šempeter - Vrtojba.

V navedenih občinah je v naravnem okolju poleg požiganja in odmetavanja gorečih ali drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar, prepovedano tudi kuriti, kuriti kresove, požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih, izven pozidanih površin uporabljati predmete, naprave ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar, ter izvajati ognjemete. Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami in policija bosta na območju teh občin še naprej izvajala poostren nadzor, drugod pa nič več, so pojasnili na upravi.

apo/pa
© STA, 2017