Lobnik: Sredstva za najemnino pomemben korak v razvoju slovenskih neodvisnih institucij

Ljubljana, 6. aprila - Sredstva v višini 50.000 evrov za najemnino prostorov so po mnenju zagovornika načela enakosti Mihe Lobnika pomemben korak v razvoju slovenskih neodvisnih institucij na področju človekovih pravic. Tako se z vladnim sklepom izpolnjuje del z zakonom določenih obveznosti, je dejal.

Ljubljana, pred vlado.
Predstavniki nevladnikov in skupin diskriminiranih prirejajo akcijo, s katero želijo opozoriti na slabe delovne pogoje zagovornika načela enakosti Mihe Lobnika.
Foto: Anže Malovrh/STA

Ljubljana.
Zagovornik načela enakosti Miha Lobnik.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

Ob tem je Lobnik spomnil na zakon o varstvu pred diskriminacijo, ki nedvoumno določa, kako deluje in kakšne naloge izvaja nov samostojen organ. Zakon določa, da gre za od vlade neodvisen organ, ki mora biti, tako kot varuh človekovih pravic, v vseh pogledih samostojen.

Ko gre za stiske ljudi šteje vsak dan, zato je že danes zaprosil ministrstvo za javno upravo za tehnično podporo pri izvedbi najema prostorov.

Glede nadaljevanja pogovorov z vlado pa so pri zagovorniku prepričani, da bo ta našla primerne rešitve tudi za denar za kadrovsko ekipo.

vi/tz/tz
© STA, 2017