Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

V novomeški Hiši kulinarike bodo okušali etnološko začinjene kulinarične dobrote

Novo mesto, 7. aprila - V Hiši kulinarike v Novem mestu se danes ob 10. uri začenja 19. državno tekmovanje Etnološke in kulinarične značilnosti Slovenije z naslovom Začetki in konci. Izhodišče za raziskovalno delo mladih je bilo vprašanje, kako so ljudje z različnih območjih Slovenije tako v preteklosti kot danes tudi s hrano obeleževali začetek in konec življenja.

Ljubljana.
Lupljenje krompirja, kuhanje, kulinarika.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Namen tekmovanja, ki ga pripravlja Zveza za tehnično kulturo Slovenije v sodelovanju s centrom Grm Novo mesto - centrom biotehnike in turizma, je dvigniti priljubljenost etnoloških in kulinaričnih značilnosti slovenskega podeželja, odkriti za etnologijo in kulinariko nadarjene dijake ter jih spodbuditi k poglabljanju znanja in raziskovalni dejavnosti na tem področju.

sl/tz
© STA, 2017