Pod zemeljskimi plazovi v Kolumbiji že več kot 200 mrtvih

Bogota, 2. aprila - Zemeljski plazovi, ki jih je sprožilo obilno deževje, so na jugu Kolumbije doslej zahtevali že najmanj 206 življenj, več sto ljudi je poškodovanih ali pogrešanih, so sporočile tamkajšnje oblasti. Najhuje je v mestu Mocoa na jugozahodu države.

Kolumbija, Mocoa.
Prebivalci čistijo posledice plazu v mestu Mocoa. Kolumbijski predsednik Juan Manuel Santos, ki je v soboto obiskal Mocoo, je na območju razglasil izredne razmere, da bi pospešil reševalno operacijo.
Foto: Xinhua/STA

Po navedbah kolumbijskega Rdečega križa po plazovih pogrešajo okoli 220 ljudi. Kolumbijski predsednik Juan Manuel Santos, ki je v soboto obiskal Mocoo, je na območju razglasil izredne razmere, da bi pospešil reševalno operacijo.

Zemeljske plazove so povzročili narasla reka Mocoa in njeni trije pritoki. Guverner okrožja Putumayo Sorrel Aroca je dejal, da takšne tragedije na tem območju ne pomnijo.

Iskanje pogrešanih in odstranjevanje ogromne količine naplavin bo organizirala krizna skupina, v kateri sodelujejo predstavniki lokalnih oblasti, vojska, policija in reševalne ekipe.

np/np
© STA, 2017