Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

POP TV in Kanal A januarja ne bosta več dosegljiva prek navadnih anten

Ljubljana, 1. decembra - Televizijska programa POP TV in Kanal A bosta 16. januarja prenehala z oddajanjem prek digitalnega prizemnega omrežja. Za gledalce, ki televizijske programe spremljajo izključno prek navadne sobne ali strešne antene, ogled teh dveh programov tako ne bo več mogoč, so danes sporočili iz medijske hiše Pro Plus.

Ljubljana.
Mediji, novinarstvo, mikrofoni.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

V Pro Plusu ob tem sicer dodajajo, da je gledalcev, ki njihove programe spremljajo prek kabelskega, satelitskega ali optičnega priključka katerega od ponudnika teh storitev, iz leta v leto več.

Razlog za to je bogatejša programska ponudba, boljša kakovost slike, pa tudi zagotavljanje dodatnih storitev za gledalce, prilagojenih sodobnemu življenjskemu stilu in skladnih s tehnološkim napredkom na tem področju (npr. ogled vsebin z zamikom, spremljanje prek različnih platform, dostop do videoknjižnic), pravijo v Pro Plusu.

Televizijski programi POP TV, Kanal A, Kino, Brio in Oto ter vsi kanali v HD-različici bodo od 16. januarja na voljo izključno prek tistih ponudnikov kabelskega in IPTV-omrežja ter satelitske televizije, ki se bodo odločili za distribucijo njihovih vsebin v svojem sistemu.

Gledalcem s sobno ali strešno anteno je za dodatne informacije in pomoč na voljo brezplačna telefonska številka 080 28 42.

arh/jes
© STA, 2016