Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Nagrada za življenjski prispevek k slovenskemu novinarstvu Nini Zagoričnik

Ljubljana, 25. novembra - Društvo novinarjev Slovenije je letošnjo nagrado za življenjski prispevek k slovenskemu novinarstvu podelilo novinarki Vala 202 Nini Zagoričnik. Med prejemniki so še fotoreporterja Luka Cjuha in Boštjan Pucelj, ekipi oddaj 24ur Inšpektor in Fokus, projekt PanamaPapers, novinar Matej Šurc ter novinarke Tina Kristan, Nika Kunaver in Tanja Pirnat.

Ljubljana, Lutkovno gledališče.
Prejemniki novinarskih nagrad Čuvaj/Watchdog, ki jih je v okviru medijskega festivala Naprej/Forward podelilo Društvo novinarjev Slovenije.
Foto: Sara Erjavec Tekavec/STA

Zagoričnikova je v izjavi za STA ocenila, da se stanje v slovenskem novinarstvu ne razlikuje od stanja drugod po svetu. Ob vsej sodobni tehnologiji, družabnih omrežjih in internetu ima po njenih besedah vsak novinar možnost, da pove tisto, kar hoče.

Kunaverjeva je dejala, da nekatere zgodbe dokazujejo, da je kvalitetno preiskovalno novinarstvo v Sloveniji še mogoče in da ga lahko delajo tudi mladi. Pirnatova pa je opozorila, da položaj mladih novinarjev v Sloveniji še zdaleč ni urejen.

bs/gm/bs
© STA, 2016