Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Gostinci opozarjajo na vse večje ovire pri izvajanju dejavnosti

Portorož, 22. novembra - Gostinci se soočajo z vse več administrativnih in finančnih ovir, je danes na novinarski konferenci opozoril predsednik sekcije za gostinstvo in turizem pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije Mate Matjaž. Po njegovem se postavlja vprašanje, ali so prišli do točke, ko skupna višina davčnih in drugih finančnih obremenitev presega njihove zmožnosti in bo marsikdo prisiljen iti na črni in sivi trg.

Portorož, Avditorij.
Novinarska konferenca ob robu strokovnega srečanja gostincev, ki ga je priredila sekcija za gostinstvo in turizem pri OZS.
Podpredsednik sekcije za gostinstvo in turizem pri OZS Drago Delalut, predsednik sekcije za gostinstvo in turizem pri OZS Mate Matjaž in predsednik OZS Branko Meh.
Foto: Mitja Volčanšek/STA

Portorož, Avditorij.
Novinarska konferenca ob robu strokovnega srečanja gostincev, ki ga je priredila sekcija za gostinstvo in turizem pri OZS.
Predsednik združenja gostinskih in turističnih delavcev pri hrvaški obrtni zbornici Nenad Šepak, podpredsednik sekcije za gostinstvo in turizem pri OZS Drago Delalut, predsednik sekcije za gostinstvo in turizem pri OZS Mate Matjaž in predsednik OZS Branko Meh.
Foto: Mitja Volčanšek/STA

Konkretno se je od začetka gospodarske krize do danes poslovanje gostincev po njegovih besedah podražilo za 25 odstotkov. Kar 60 odstotkov gostincev pa je na robu preživetja, je še opozoril Matjaž.

Za predsednika zbornice Branka Meha je krivično, da želi država prek tobačnega zakona gostince obremeniti s plačilom licenčnine. V zvezi s predlogom zakona o vajeništvu pa se zbornica ne strinja, da bi za vajence plačevali tudi prispevke in davke.

miv/jes/jes
© STA, 2016