Tradicionalni slovenski zajtrk bodo v petek ponekod pripravljali kar učenci sami

Ljubljana, 16. novembra - V petek bo potekal šesti tradicionalni slovenski zajtrk in peti dan slovenske hrane. Letošnja novost je, da si bodo hrano na nekaterih šolah pripravili kar učenci sami. Mineva tudi 10 let od prvega medenega zajtrka, iz katerega se je tradicionalni zajtrk razvil. Prvi čebelar Boštjan Noč verjame, da bo čez 10 let to vseevropsko gibanje.

Ljubljana, Slovenski etnografski muzj.
Novinarska konferenca ministrstev, pristojnih za kmetijstvo, kulturo, zdravje in izobraževanje, ter Čebelarske zveze Slovenije pred dnevom slovenske hrane in tradicionalnim slovenskim zajtrkom, na kateri so predstavili pomen dneva in potek zajtrka, ki bo tudi letos potekal po vseh šolah in vrtcih.
Foto: Anže Malovrh/STA

Ljubljana, Slovenski etnografski muzj.
Novinarska konferenca ministrstev, pristojnih za kmetijstvo, kulturo, zdravje in izobraževanje, ter Čebelarske zveze Slovenije pred dnevom slovenske hrane in tradicionalnim slovenskim zajtrkom, na kateri so predstavili pomen dneva in potek zajtrka, ki bo tudi letos potekal po vseh šolah in vrtcih.
Foto: Anže Malovrh/STA

Ljubljana, Slovenski etnografski muzj.
Novinarska konferenca ministrstev, pristojnih za kmetijstvo, kulturo, zdravje in izobraževanje, ter Čebelarske zveze Slovenije pred dnevom slovenske hrane in tradicionalnim slovenskim zajtrkom, na kateri so predstavili pomen dneva in potek zajtrka, ki bo tudi letos potekal po vseh šolah in vrtcih.
Foto: Anže Malovrh/STA

Ljubljana, Slovenski etnografski muzj.
Novinarska konferenca ministrstev, pristojnih za kmetijstvo, kulturo, zdravje in izobraževanje, ter Čebelarske zveze Slovenije pred dnevom slovenske hrane in tradicionalnim slovenskim zajtrkom, na kateri so predstavili pomen dneva in potek zajtrka, ki bo tudi letos potekal po vseh šolah in vrtcih.
Foto: Anže Malovrh/STA

Ljubljana, Slovenski etnografski muzj.
Novinarska konferenca ministrstev, pristojnih za kmetijstvo, kulturo, zdravje in izobraževanje, ter Čebelarske zveze Slovenije pred dnevom slovenske hrane in tradicionalnim slovenskim zajtrkom, na kateri so predstavili pomen dneva in potek zajtrka, ki bo tudi letos potekal po vseh šolah in vrtcih.
Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc.
Foto: Anže Malovrh/STA

Ljubljana, Slovenski etnografski muzj.
Novinarska konferenca ministrstev, pristojnih za kmetijstvo, kulturo, zdravje in izobraževanje, ter Čebelarske zveze Slovenije pred dnevom slovenske hrane in tradicionalnim slovenskim zajtrkom, na kateri so predstavili pomen dneva in potek zajtrka, ki bo tudi letos potekal po vseh šolah in vrtcih.
Minister za kulturo Tone Peršak.
Foto: Anže Malovrh/STA

Ljubljana, Slovenski etnografski muzj.
Novinarska konferenca ministrstev, pristojnih za kmetijstvo, kulturo, zdravje in izobraževanje, ter Čebelarske zveze Slovenije pred dnevom slovenske hrane in tradicionalnim slovenskim zajtrkom, na kateri so predstavili pomen dneva in potek zajtrka, ki bo tudi letos potekal po vseh šolah in vrtcih.
Ministrica za izobraževanje, znanost in šport Maja Makovec Brenčič.
Foto: Anže Malovrh/STA

Ljubljana, Slovenski etnografski muzj.
Novinarska konferenca ministrstev, pristojnih za kmetijstvo, kulturo, zdravje in izobraževanje, ter Čebelarske zveze Slovenije pred dnevom slovenske hrane in tradicionalnim slovenskim zajtrkom, na kateri so predstavili pomen dneva in potek zajtrka, ki bo tudi letos potekal po vseh šolah in vrtcih.
Državna sekretarka na ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Tanja Strniša.
Foto: Anže Malovrh/STA

Ljubljana, Slovenski etnografski muzj.
Novinarska konferenca ministrstev, pristojnih za kmetijstvo, kulturo, zdravje in izobraževanje, ter Čebelarske zveze Slovenije pred dnevom slovenske hrane in tradicionalnim slovenskim zajtrkom, na kateri so predstavili pomen dneva in potek zajtrka, ki bo tudi letos potekal po vseh šolah in vrtcih.
Ministrica za izobraževanje, znanost in šport Maja Makovec Brenčič in ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc.
Foto: Anže Malovrh/STA

Ljubljana, Slovenski etnografski muzj.
Novinarska konferenca ministrstev, pristojnih za kmetijstvo, kulturo, zdravje in izobraževanje, ter Čebelarske zveze Slovenije pred dnevom slovenske hrane in tradicionalnim slovenskim zajtrkom, na kateri so predstavili pomen dneva in potek zajtrka, ki bo tudi letos potekal po vseh šolah in vrtcih.
Predsednik Čebelarske zveze Slovenije Boštjan Noč.
Foto: Anže Malovrh/STA

Ljubljana, Slovenski etnografski muzj.
Novinarska konferenca ministrstev, pristojnih za kmetijstvo, kulturo, zdravje in izobraževanje, ter Čebelarske zveze Slovenije pred dnevom slovenske hrane in tradicionalnim slovenskim zajtrkom, na kateri so predstavili pomen dneva in potek zajtrka, ki bo tudi letos potekal po vseh šolah in vrtcih.
Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc in predsednik Čebelarske zveze Slovenije Boštjan Noč.
Foto: Anže Malovrh/STA

Ljubljana, Slovenski etnografski muzj.
Zajtrk, kruh, med, mleko, maslo, jabolka.
Foto: Anže Malovrh/STA
Arhiv STA

Ljubljana, Slovenski etnografski muzj.
Novinarska konferenca ministrstev, pristojnih za kmetijstvo, kulturo, zdravje in izobraževanje, ter Čebelarske zveze Slovenije pred dnevom slovenske hrane in tradicionalnim slovenskim zajtrkom, na kateri so predstavili pomen dneva in potek zajtrka, ki bo tudi letos potekal po vseh šolah in vrtcih.
Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc in predsednik Čebelarske zveze Slovenije Boštjan Noč.
Foto: Anže Malovrh/STA

Celotna novica je dostopna le naročnikom.
Novica vsebuje 3.459 znakov (brez presledkov) oziroma 622 besed.

Novico lahko kupite. Cena: 1 žeton; na računu: 0 žetonov

mke/jes/mg
© STA, 2016