Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Delovno mesto pomočnic vzgojiteljic naj bi na novo opredelili

Ljubljana, 27. oktobra - Predstavniki ministrstva za izobraževanje in Sviza so po današnjem srečanju enotni, da je treba problematiko položaja pomočnic vzgojiteljic reševati skozi dva procesa - odpravo plačnih anomalij in ponovno ovrednotenje delovnega mesta pomočnic vzgojiteljic.

Ljubljana, pred vlado.
Protestni shod v organizaciji Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije, na katerem so pomočnice in pomočniki vzgojiteljic zahtevali odpravo anomalije uvrstitve delovnega mesta v plačnem sistemu.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Ministrica Maja Makovec Brenčič bo danes vlado seznanila s svojim predlogom reševanja položaja pomočnic vzgojiteljic, po katerem bo ministrstvo pripravilo strokovne podlage za novo ovrednotenje strokovnega dela pomočnic vzgojiteljic, hkrati pa bo reševanje tega vprašanja tudi del pogajanj o odpravi anomalij v celotnem javnem sektorju, ki že potekajo.

Glavni tajnik Sviza Branimir Štrukelj je dejal, da si želijo v okviru kolektivne pogodbe za vzgojo in izobraževanje oblikovati novo delovno mesto, ki bo bistveno ustrezneje izražalo delo, ki ga opravljajo pomočnice vzgojiteljic.

apo/dav/apo
© STA, 2016