PS po petih letih izven parlamenta, a še dejavna

Ljubljana, 23. oktobra - V teh dneh mineva pet let, odkar je ljubljanski župan Zoran Janković mesec in pol pred predčasnimi državnozborskimi volitvami 2011 skupaj s še več kot 300 člani ustanovil stranko Pozitivna Slovenija. Zmaga na teh volitvah je bil tudi največji uspeh stranke, ki šteje okoli 2300 članov.

Ljubljana.
Ustanovni kongres stranke Lista Zorana Jankovića - Pozitivna Slovenija, s katero je ljubljanski župan Janković leta 2011 nastopil na predčasnih državnozborskih volitvah.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

Kljub izpadu iz parlamenta na volitvah leta 2014 v PS nadaljujejo s strankarsko aktivnostjo. Stranka je po podatkih iz spletne strani še vedno aktivna v 55 občinah. V okviru stranke na različnih področjih deluje 12 programskih odborov.

Ali bo stranka svoj program predstavljala tudi na prihodnjih volitvah, se njen predsednik Zoran Janković še ni odločil. Kot je pred dnevi dejal v pogovoru za STA, ga ne zanimajo predsedniške volitve prihodnje leto, medtem ko bo leta 2018, ko bodo tako lokalne kot državnozborske volitve, kot vedno ravnal po notranjem občutku.

pa/jb
© STA, 2016