Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Državni zbor sprejel poročilo varuha človekovih pravic

Ljubljana, 25. oktobra - Državni zbor je danes s 74 glasovi za in nobenim proti sprejel poročilo varuha človekovih pravic ter institucijam in funkcionarjem na vseh ravneh svetoval upoštevanje njegovih priporočil. Varuh je sicer pozval k odpravi vseh oblik diskriminacije, učinkovitejšim ukrepom za kakovostno sodno odločanje in končanju novodobnega suženjstva delavcev.

Ljubljana, DZ.
Nadaljevanje seje DZ, na kateri so med drugim obravnavali enaindvajseto redno letno poročilo o delu varuha človekovih pravic za leto 2015 in predlog zakona o dopolnitvah zakona o obrambi.
Varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer je v petek pojasnila, da so v poročilu na pristojne naslovili 83 priporočil. Nekatera so že uresničena, nekatera so blizu uresničitve, nekatera pa se ponavljajo iz leta v leto.

Med petkovo razpravo je bilo slišati mnogo kritičnih pripomb glede stanja človekovih pravic v Sloveniji. Vlada medtem zagotavlja, da bo upoštevala priporočila varuhinje, napovedujejo pa tudi spremembe zakona o varuhu človekovih pravic.

mo/apo
© STA, 2016