Inštitut za nutricionistiko predstavil rezultate raziskave o transmaščobah v živilih

Ljubljana, 21. oktobra - Inštitut za nutricionistiko je danes predstavil prve rezultate raziskovalnega projekta o transmaščobah v živilih. Podatki kažejo, da margarine na trgovskih policah v Sloveniji trans maščob praktično ne vsebujejo, nasprotno pa so znatne količine transmaščob našli v trdih rastlinskih maščobah, ki jih uporabljajo v pekarnah in slaščičarnah.

Gornja Radgona, Pomurski sejem.
Odprtje mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma Agra.
Mlečni izdelki, maslo, jogurt.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Celotna novica je dostopna le naročnikom.
Novica vsebuje 3.826 znakov (brez presledkov) oziroma 644 besed.

Novico lahko kupite. Cena: 1 žeton; na računu: 0 žetonov

lu/tz
© STA, 2016