Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Srhljivi klovn tokrat v Hrvatinih

Koper, 19. oktobra - Koprske policiste so v teh dneh obvestili o neznancu, preoblečenem v klovna, ki v bližini osnovne šole v Hrvatinih straši otroke. Na obrazu je imel belo masko, nosil je krajšo rdečo lasuljo. Policisti v zvezi s tem zbirajo obvestila, obenem pa opozarjajo, da ima tako početje znake prekrška, lahko celo kaznivega dejanja.

Brazilija, Sao Paulo.
Moški oblečeni v klovna Ronalda McDonalda, maskoto verige s hitro prehrano McDonald's.
Foto: Xinhua/STA

Neznanca so v bližini omenjene šole opazili že v ponedeljek, ponovno pa v torek. Policija poziva vse, ki bi bili v prihodnje priča takšnemu dogodku ali imajo informacije o osebah, ki to počnejo, naj podatke čim prej sporočijo policiji na intervencijsko število 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.

V klovne preoblečene osebe so že prejšnji teden opazili tudi na Jesenicah in na bližnji Blejski Dobravi. Tam so policisti z zbiranjem obvestil izsledili dva domačina.

O podobnih incidentih so poročali tudi iz drugih evropskih držav in ZDA. Tudi v ZDA je v nekaj primerih posredovala policija, ki je čudake spravila za zapahe, ker so spravljali otroke v jok. Ameriška veriga hitre prehrane McDonald's pa je celo začasno ukinila nastope klovna, svoje uradne maskote.

pa/apo
© STA, 2016