Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Policijska preiskava potrdila ugotovitve internega strokovnega nadzora v šempetrski bolnišnici

Nova Gorica, 14. oktobra - Izsledki policijske preiskave, ki so jo predstavili na današnji novinarski konferenci v Novi Gorici, so pokazali enake rezultate kot interni strokovni nadzor, ki so ga izvedli takoj po tragičnem dogodku v reanimacijskem prostoru urgentnega centra šempetrske bolnišnice. Preiskava je pokazala, da so zaposleni v bolnišnici ravnali vestno in v skladu s pravili medicinske stroke, so poudarili v bolnišnici.

Nova Gorica, PU.
Novinarska konferenca Policijske uprave (PU) Nova Gorica o preiskavi glede smrti bolnika v šempetrski urgenci.
Vodja sektorja kriminalistične policije na PU Nova Gorica Marino Pangos in tiskovni predstavnik PU Nova Gorica Dean Božnik.
Foto: Rosana Rijavec/STA

Šempeter pri Gorici.
Fotografija prikazuje strojne inštalacije medicinskih plinov v medstropovju v Splošni bolnišnici dr. Franca Derganca v Šempetru pri Gorici.
Foto: Splošna bolnišnica dr. Franca Derganca

Šempeter pri Gorici, Splošna bolnišnica dr. Franca Derganca Nova Gorica
Blok za reanimacijo v šempetrskem urgentnem centru.
Foto: Rosana Rijavec/STA
Arhiv STA

Odzvala se je tudi ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc, ki je vesela, da med ovadenimi ni nikogar z bolnišnice in ministrstva. Meni, da je zadevo potrebno prepustiti organom pregona in počakati na sodni epilog.

Novogoriški policisti so zaradi smrti na šempetrski urgenci podali vrsto ovadb, med drugim tri za povzročitev splošne nevarnosti in dve zaradi ponarejanja listin.

tzu/rr/bs/bs
© STA, 2016