Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Šempetrska bolnišnica: Policijska preiskava potrdila ugotovitve internega strokovnega nadzora

Nova Gorica, 15. oktobra - Izsledki policijske preiskave, ki so jo predstavili na včerajšnji novinarski konferenci v Novi Gorici, so pokazali enake rezultate kot interni strokovni nadzor, ki so ga izvedli takoj po tragičnem dogodku v reanimacijskem prostoru urgentnega centra šempetrske bolnišnice, so se odzvali v šempetrski bolnišnici.

Nova Gorica, PU.
Novinarska konferenca Policijske uprave (PU) Nova Gorica o preiskavi glede smrti bolnika v šempetrski urgenci.
Vodja sektorja kriminalistične policije na PU Nova Gorica Marino Pangos in tiskovni predstavnik PU Nova Gorica Dean Božnik.
Foto: Rosana Rijavec/STA

Šempeter pri Gorici.
Fotografija prikazuje strojne inštalacije medicinskih plinov v medstropovju v Splošni bolnišnici dr. Franca Derganca v Šempetru pri Gorici.
Foto: Splošna bolnišnica dr. Franca Derganca

Šempeter pri Gorici, Splošna bolnišnica dr. Franca Derganca Nova Gorica
Blok za reanimacijo v šempetrskem urgentnem centru.
Foto: Rosana Rijavec/STA
Arhiv STA

Preiskava je pokazala, da so zaposleni v bolnišnici ravnali vestno in v skladu s pravili medicinske stroke. V bolnišnici obžalujejo tragično smrt, vendar so pomirjeni, da so zaposleni storili vse, da bi rešili življenje, so zapisali v sporočilu.

Bolnišnica bo še naprej sodelovala z organi pregona pri razjasnitvi smrti bolnika letošnjega marca. Obenem so poudarili, da svet zavoda podpira vodstvo bolnišnice in bi bila glede na izsledke policijske preiskave nepopravljiva škoda, da bi sprejeli ponujen odstop vodstva bolnišnice.

rr/bs/bs
© STA, 2016