Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

V Gruziji po vzporednih volitvah zmagale Gruzijske sanje

Tbilisi, 8. oktobra - Na današnjih parlamentarnih volitvah v Gruziji je zmagala vladajoča stranka Gruzijske sanje, kažejo izidi vzporednih volitev. Ločene vzporedne volitve, ki so jih naročili mediji blizu vladajoči koaliciji in opoziciji, so tudi pokazale, da je na drugem mestu opozicijsko Združeno narodno gibanje.

Gruzija, Tbilisi.
V Gruziji danes potekajo parlamentarne volitve, na katerih se obeta oster spopad med glavnim opozicijskim Združenim narodnim gibanjem, ki ga je nekdaj vodil bivši predsednik Mihail Sakašvili, in vladajočimi Gruzijskimi sanjami.
Gruzijski premier in predsednik stranke Gruzijske sanje Giorgi Kvirikašvili na enem od volišč.
Foto: Xinhua/STA

Glede na vzporedne volitve, ki so jih izvedli za skupno televizijskih postaj blizu vladajoči koaliciji, so Gruzijske sanje prejele 53,8 odstotka glasov, Združeno narodno gibanje pa 19,5 odstotka.

Po vzporednih volitvah, ki jih je objavila opoziciji naklonjena televizija Rustavi 2, pa je stranka Gruzijske sanje prejela 39,9 odstotka, medtem ko je UNM podprlo 32,7 odstotka volivcev.

Zaradi zapletene volilne zakonodaje bo končen razpored poslancev v 150-članskem parlamentu verjetno znan do konca novembra.

mc/ago/mc
© STA, 2016