Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Cerar in Kolar Celarčeva prepričana v poenotenje koalicije glede predloga zakona o lekarniški dejavnosti

Ljubljana, 5. oktobra - Premier Miro Cerar in ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc sta prepričana, da se bodo v koaliciji poenotili glede predloga zakona o lekarniški dejavnosti. Cerar je določene kritike na zakon ocenil kot pretirane, od tistih, ki so bili v preteklosti osebno angažirani na tem področju, pa pričakuje, da bodo spustili tone. Pretirane glasove je bilo, kot pravi, slišati tudi iz DeSUS.

Ljubljana, DZ
Izredna seja DZ, na kateri sta premier Miro Cerar in finančna ministrica Mateja Vraničar Erman s predlogom proračunskih dokumentov za leti 2017 in 2018 seznanila poslance.
Predsednik vlade Miro Cerar.
Foto: Anže Malovrh/STA

Poslanec Tomaž Gantar, sicer nekdanji zdravstveni minister, ocenjuje, da zakon slabo pripravljen in bi morali njegovo obravnavo ustaviti. Po Cerarjevih ocenah pa bo v prihodnjih dneh jasno, da številne pripombe niso utemeljene.

Kolar Celarčeva je prepričana, da je zakon dober. Del očitkov je po njenih ocenah posledica tega, da nekateri niso dovolj podrobno brali pojasnil in obrazložitev. A bodo nekatere člene popravili, je napovedala v izjavi za STA.

tvr/ago/pa/pa
© STA, 2016