Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Smučarski album s sličicami za razvoj mladih

Ljubljana, 5. oktobra - Smučarska zveza Slovenije je natisnila album Junaki zime za zbiranje sličic, ki na 80 straneh ob glavnih zvezdnikih slovenskega smučanja ponuja tudi vpogled v smučarsko zgodovino in podrobnejše razlaga posamezne podrobnosti smučarskih športov. Izkupiček iz prodaje je v celotni namenjen razvoju mladih slovenskih smučarjev.

Kranjska Gora.
Slalomska tekma za svetovni pokal v alpskem smučanju za ženske - Zlata lisica.
Navijači.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Med drugimi so v albumu predstavljeni vsi A-reprezentanc in njihovi trenerji ter perspektivni športniki in športnice. Zbiratelji bodo morali v album do konca sezone oziroma do konca marca nalepiti kar 200 različnih sličic, glavna nagrada pa je enoletna uporaba avtomobila ford C-Max.

Da bo spremljanje zimskega dogajanja še zanimivejše in razumljivejše, album vključuje tudi osnovne informacije o posameznih smučarskih panogah, vključno s predstavitvijo mednarodnih FIS pravil za pravilno vedenje in varnost na smučiščih. Osnove o opremi in druge pomembne podrobnosti.

Predstavljene so tudi številne zanimivosti. Album razlaga denimo, da biatlonci na leto na tekmah in treningih postrelijo med 12.000 in 16.000 nabojev, pa koliko metrov v enem letu denimo preleti Peter Prevc, koliko količkov prevozi slalomist in podobno.

ag/ag
© STA, 2016