Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Plinski štedilniki Bosch so lahko nevarni

Ljubljana, 4. oktobra - Podjetje BSH Hišni aparati Nazarje prosi vse lastnike prostostoječih plinskih štedilnikov Bosch, proizvedenih med januarjem 2009 in oktobrom 2011, da jih preverijo. Pri teh štedilnikih so namreč lahko poškodovani plinski priključni pritrdilni elementi, zaradi česar lahko v zelo redkih primerih začne puščati plin ali nastane nevarnost eksplozije.

Ljubljana.
Gospodinjski aparati znamke Bosch.
Foto: Stanko Gruden/STA
Arhiv STA

Vsem lastnikom aparatov s to napako v podjetju ponujajo brezplačno zamenjavo priključnih pritrdilnih elementov, ki jo bo na domu lastnika opravil usposobljeni servisni tehnik. Če želijo lastniki gospodinjskega aparata s to napako preprečiti morebitno nevarnost, naj takoj izklopijo dovod plina do gospodinjskega aparata in aparata ne uporabljajo do zamenjave priključnega pritrdilnega elementa, še opozarjajo v podjetju.

V varnostno akcijo je vključenih okoli 17.000 aparatov, med katerimi je bila večina prodanih na Nizozemskem, v Belgiji in v Nemčiji. Da bi preverili, ali je njihov aparat del te varnostne akcije, lahko lastniki vnesejo podatke svojih aparatov na spletni strani www.gascookingsafety.com ali pa pokličejo na telefonsko številko 01/5830 700, so še sporočili iz podjetja.

mo/moz
© STA, 2016