Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

VZMD z rešitvijo za ohranitev premoženja z registrskih računov

Ljubljana, 20. septembra - VZMD je danes predstavil zastopniško shemo Delniška opora, na katero bodo lahko imetniki registrskih računov, ki jih bodo z novim letom ukinili, prenesli svoje premoženje po bolj sorazmernih in razumnih stroških. S tem bodo ohranili vrednostne papirje in vse pravice kot na sedanjih registrskih računih, je zagotovil predsednik VZMD Kristjan Verbič.

Ljubljana, VZMD.
Novinarska konferenca Vseslovenskega združenja malih delničarjev (VZMD), na kateri so predstavili predlog zakona o ureditvi položaja razlaščenih vlagateljev v slovenske banke.
Logotip VZMD.
Foto: Nebojša Tejić/STA

KDD bo konec tega meseca oz. konec leta za pravne oz. fizične osebe ukinila registrske račune. Če oseba premoženje želi obdržati, bi morala pri borznoposredniški družbi ali banki odpreti trgovalni račun. Od jutri naprej pa lahko premoženje prenese tudi na Delniško oporo pri VZMD.

Ta z njo cilja na fizične osebe z registrskimi računi, ki imajo portfelj, vreden manj kot 1000 evrov, in ki se jim prenos in hranjenje na trgovalnem računu ne bi splačal.

bdo/mke
© STA, 2016