Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Po zagotovilih Katičeve vojaki na mednarodnih misijah primerno opremljeni

Ljubljana, 13. septembra - Odbor DZ za obrambo se je danes seznanil s poročilom o sodelovanju Slovenije v mednarodnih operacijah in misijah v lanskem letu in prihodnjih načrtih.

Cerklje ob Krki, letalski center.
Novinarska konferenca po delovnem sestanku ministrstva za gospodarski razvoj, obrambnega ministrstva ter posavskih občin glede oživitve posavskega poslovno logističnega centra Feniks.
Ministrica za obrambo Andreja Katič.
Foto: Rasto Božič/STA

Ministrica za obrambo Andreja Katič je na seji opozorila, da se vpliv zmanjšanja obrambnih izdatkov v zadnjih letih odraža tudi na področju sodelovanja v misijah, saj potrebe po ustreznem odzivanju na krize v soseščini postajajo vse večje. Je pa zagotovila, da so slovenski vojaki na misijah primerno opremljeni. Njene besede je potrdil tudi načelnik generalštaba Andrej Osterman.

Osterman se je dotaknil tudi zapleta pri prevozu na vojaško vajo v Estonijo. Priznal je, da je včeraj prišlo do zapleta z avtobusnim prevozom 22 pripadnikov iz Novega mesta na letališče na Brniku. Za prevoz so poskrbeli danes, imajo pa vojaki za priprave čas še do prihodnjega ponedeljka, ko se vaja začne.

pa/apo
© STA, 2016