Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

V Ljubljani ta konec tedna za ves promet zaprta dela Kajuhove in Šubičeve

Ljubljana, 10. septembra - Ta konec tedna bosta za ves promet zaprta dela Kajuhove in Šubičeve ulice v Ljubljani, kjer potekajo obnovitvena dela. Gre za del Kajuhove ulice med križiščema z Zaloško in Letališko cesto ter del Šubičeve ulice med Slovensko cesto in Beethovnovo ulico.

Ljubljana.
Šubičeva ulica v Ljubljani, stavba parlamenta, državni zbor.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Obvoz osebnih in tovornih vozil bo po zagotovilih Mestne občine Ljubljana urejen in označen. Mestni avtobusi na liniji 2 bodo vozili po spremenjeni trasi, in sicer gledano iz smeri Zelene jame po Kajuhovi ulici na Letališko cesto ter nato po servisni cesti ob vzhodni obvoznici na Zaloško cesto.

Mestni avtobusi na linijah 14, 18 in 18L, ki vozijo po Šubičevi ulici, pa bodo vozili po Bleiweisovi cesti na Gosposvetsko ulico in nato na Slovensko cesto.

Zaradi rekonstrukcije železniškega prehoda bo samo danes medtem za ves promet zaprta Orlova ulica na odseku med Dolenjsko cesto in ulico Ob Dolenjski železnici. Obvoz bo označen, mestni avtobusi na liniji 27 bodo vozili po spremenjeni trasi.

Obnovi dela Kajuhove in Šubičeve ulice sta le dve od številnih obnovitvenih del, ki potekajo po prestolnici. Po načrtih naj bi prihodnji teden zaključili eno največjih gradbišč, in sicer obnovo dela Dunajske ceste med križiščema s Tolstojevo in Posavskega. Z rušitvijo montažnih barak pa se je začela širitev Letališke ceste med Kajuhovo ulico in trgovskim centrom Emporium.

V središču prestolnice pa se bodo v ponedeljek začela obnovitvena dela na Mali ulici. Zaradi tega bo ta do 13. novembra zaprta za ves promet.

Dovoz do objektov in parkiranje v območju zapore bosta ovirana. Dostava bo v dostavnem času omogočena z Resljeve ceste, v času, ko bo deloma prevozen zgornji del Male ulice, pa tudi z Dalmatinove ulice.

Imetnikom rezerviranih parkirnih mest znotraj zapore in dovolilnic za prevoz na lastna parkirna mesta na dvoriščih bo parkiranje omogočeno na drugih parkirnih mestih v bližini, to je na Petkovškovem nabrežju in na parkirišču Sanatorij.

jes/bg/kk
© STA, 2016