Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Dijaki kupili že 57.000 enotnih vozovnic; kmalu dostopne tudi študentom

Ljubljana, 8. septembra - Dijaki so doslej po podatkih infrastrukturnega ministra kupili že 56.952 subvencioniranih vozovnic integriranega javnega potniškega prometa, ki jim omogoča uporabo različnih vrst prevoza na izbrani relaciji.

Ljubljana.
Vozovnica za Integrirani javni potniško promet (IJPP), s katerim so potniki dobili enotno subvencionirano vozovnico za različne vrste javnega linijskega prevoza.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Prodajo so sicer na nekaterih prodajnih mestih zaznamovale večje gneče, na ministrstvu pa ob tem izpostavljajo, da bi oddaja spletne vloge bistveno skrajša postopke prodaje. Kljub temu jo je izpolnilo le 7079 dijakov.

Z 21. septembrom bodo lahko vozovnice kupili tudi študenti, na ministrstvu za infrastrukturo pa jih ponovno pozivajo, da se gnečam izognejo z izpolnitvijo predhodne spletne vloge.

Do konca leta bo sicer ministrstvo uvedlo tudi nekatere od drugih produktov integrirane vozovnice, kot so vozovnice za enkratno vožnjo, dnevne vozovnice, kuponske vozovnice za 10 voženj in terminske vozovnice za druge skupine udeležencev.

zc/bg
© STA, 2016