Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Ceta in TTIP več ur zaposlovala odbor DZ za gospodarstvo

Ljubljana, 6. septembra - O trgovinskem in naložbenem partnerstvu z ZDA s kratico TTIP in potrjevanju podobnega sporazumu s Kanado Ceta so danes več ur razpravljali na parlamentarnem odboru za gospodarstvo.

Ljubljana, Prešernov trg.
Protestni shod proti trgovinskim sporazumom TTIP, CETA, TiSA, ki ga je pod geslom Kratice, ki kratijo nam pravice! organizirala Koalicija proti tajnim sporazumom.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Medtem ko je bilo zlasti iz vrst ZL slišati ostro nasprotovanje sporazumoma, gospodarsko ministrstvo izpostavlja, da je treba izkoristiti možnosti, ki jih prinašata.

Matej T. Vatovec iz ZL je opozoril na novice iz Nemčije in Francije, kjer v vladah ni več politične volje, da bi se pogajanja o TTIP nadaljevala. Vatovec je prepričan, da bi morala ta signala priti tudi do Slovenije, že usklajena Ceta pa po njegovem mnenju ni nič drugega kot kanadski TTIP.

Državni sekretar na gospodarskem ministrstvu Aleš Cantarutti je v luči pozivov iz Nemčije in Francije povedal, da v Sloveniji trenutno ni volitev, da bi dajali populistične izjave o omenjenih sporazumih.

jes/zc/jb
© STA, 2016