Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Peter Prevc, Rok Marguč in druščina bodo tekli za dober namen

Brdo pri Kranju, 6. septembra - Na protokolarnem posestvu Brdo pri Kranju bo Zavarovalnica Triglav to soboto znova združila dobrodelnost, vrhunske športnike, zabaven program in pet tekov na kar šestih trasah. Med obiskovalci in tekači bodo tudi Peter Prevc, Jurij Tepeš in Rok Marguč.

Planica.
Smučarski skakalec Peter Prevc.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

Športni dogodek na Brdu pri Kranju v soboto, 10. septembra, bo na že petem Triglav teku združil kar 2000 tekačev in tekačic vseh generacij. Med povabljenci sta tudi biatlonca Teja Gregorin, Klemen Bauer in drugi ambasadorji Triglav teka, ki se bodo lahko med drugim sprostili ob glasbenem nastopu Samuela Lucasa.

Drugo soboto v septembru se bo na prireditvenem prostoru pri novem objektu Nogometne zveze Slovenije na Brdu pri Kranju odvil pravi tekaški praznik. Triglav tek tudi letos sredi neokrnjene narave združuje kar pet tekov na šestih različnih razdaljah, in sicer teka na 21 in 10 kilometrov, družinski tek na 3,4 kilometra, otroški tek Kuža pazi na 350 in 700 metrov ter poslovni štafetni tek na 3 x 3,4 kilometra.

Že tradicionalni tekaški dogodek bo zaznamovala tudi dobrodelnost. Zavarovalnica Triglav bo na prireditvi predala donacije za nakup zdravstvene opreme ptujski, jeseniški, novogoriški in izolski porodnišnici oziroma njihovim porodnišničnim oddelkom.

Na dogodku bodo prisotni tudi vrhunski slovenski športniki, ambasadorji Triglav teka. Med njimi bo tudi najboljši smučarski skakalec minule zime Peter Prevc, ki bo kot tekmovalec nastopil na 10 kilometrov.

"Ta edinstveni športni dogodek povezuje veselje do gibanja z dobrodelno noto. Z veseljem bom spodbujal vse navdušene mlade tekače, ki bodo z maskoto Kuža Pazi pretekli manjši, a nič manj zahteven krog, pa tudi tiste, ki bodo svojo vztrajnost preizkušali na daljših 21- in 10-kilometrskih trasah. Da ne bom samo govoril, se bom letos tudi sam pridružil tekaški druščini in pretekel 10 kilometrov. Se vidimo," je sporočil Peter Prevc, ambasador Triglav teka.

Več informacij o teku je na voljo na spletni strani www.triglavtek.si.

am/am
© STA, 2016