Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Cerar: Nič nimam z nobenim lobijem

Ljubljana, 25. aprila - Ministrica za kulturo Julijana Bizjak Mlakar je na današnji izredni seji državnega zbora branila svoj položaj in na koncu nepreklicno odstopila.

Ljubljana, DZ.
Izredna seja DZ, na kateri so obravnavali predlog za razrešitev ministrice za kulturo Julijane Bizjak Mlakar ter predlog priporočila vladi v zvezi s stanjem v Slovenski vojski in zahtevo za mnenje predsednika republike o tem vprašanju.
Predsednik vlade Miro Cerar, ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc in ministrica za kulturo v odstopu Julijana Bizjak Mlakar.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Med drugim je dejala, da se ne vidi v vladi, ki deluje v interesu lobijev, zanemarja pa zakonitost in moralnost, predvsem pa ne vidi težav običajnih ljudi, ki plačujejo davke, upoštevajo zakone in jim je ukradeno dostojanstvo.

Premier Miro Cerar je po seji poudaril, da sam zagotovo nima ničesar z nobenim lobijem. Če ima ministrica v odstopu dokaze o tem, Cerar pričakuje, da jih bo v najkrajšem času dostavila vladi in pristojnim organom.

Kulturni resor bo začasno vodil minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Gorazd Žmavc. Cerar je dejal, da mora vlada za mesto kulturnega ministra izbrati kompetentno osebo, ki bo razumela, kako pomemben je resor in bo delovala v smeri njegovega razvoja.

mce/tvr/apo/av/av
© STA, 2016