Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Bizjak Mlakarjeva se vrača v poslansko skupino DeSUS

Ljubljana, 25. aprila - DZ se je danes seznanil z odstopom ministrice za kulturo Julijane Bizjak Mlakar in s tem, da bo ta resor začasno vodil minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Gorazd Žmavc. Bizjak Mlakarjeva se sicer vrača v poslansko skupino DeSUS, kjer je po besedah prvaka DeSUS Karla Erjavca toplo sprejeta.

Ljubljana, DZ.
Izredna seja DZ, na kateri so obravnavali predlog za razrešitev ministrice za kulturo Julijane Bizjak Mlakar ter predlog priporočila vladi v zvezi s stanjem v Slovenski vojski in zahtevo za mnenje predsednika republike o tem vprašanju.
Predsednik vlade Miro Cerar, ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc in ministrica za kulturo v odstopu Julijana Bizjak Mlakar.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Bizjak Mlakarjeva je povedala, da bo kot poslanka delala v smer, zaradi katere je šla v politiko, in to je, da prisluhnejo ljudem, delajo v javnem interesu in dobro prebivalstva. Ob vprašanju, ali se še čuti del koalicije, pa je pojasnila, da premierju ne zaupa več.

Erjavec je po odstopu Bizjak Mlakarjeve izrazil zadovoljstvo, da je upoštevala njegov nasvet in odstopila. DeSUS sicer čaka nova naloga, to je iskanje kandidata za ministra za kulturo. Nekaj imen je v igri, a ni še odločitve, je povedal Erjavec.

us/tvr/apo/apo
© STA, 2016