Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Mladi raziskovali avtohtone kulinarične posebnosti

Ljubljana, 23. aprila - Tekmovanje v kuharskih veščinah avtohtonih lokalnih ali regionalnih posebnosti v sklopu projekta KuhnaPaTo, ki je najprej potekalo na regijski ravni, se je v finalnem delu preselilo v Ljubljano. Svoje spretnosti je komisiji, sestavljeni iz priznanih imen, predstavilo 28 osnovnošolskih ekip.

Ljubljana, GH Union.
Sklepna prireditev projekta Kuhna pa to, v okviru katere se je v pripravi tradicionalnih slovenskih jedi pomerilo 28 skupin mladih kuharskih mojstrov.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Ljubljana, GH Union.
Sklepna prireditev projekta Kuhna pa to, v okviru katere se je v pripravi tradicionalnih slovenskih jedi pomerilo 28 skupin mladih kuharskih mojstrov.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Ljubljana, GH Union.
Sklepna prireditev projekta Kuhna pa to, v okviru katere se je v pripravi tradicionalnih slovenskih jedi pomerilo 28 skupin mladih kuharskih mojstrov.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Ljubljana, GH Union.
Sklepna prireditev projekta Kuhna pa to, v okviru katere se je v pripravi tradicionalnih slovenskih jedi pomerilo 28 skupin mladih kuharskih mojstrov.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Ljubljana, GH Union.
Sklepna prireditev projekta Kuhna pa to, v okviru katere se je v pripravi tradicionalnih slovenskih jedi pomerilo 28 skupin mladih kuharskih mojstrov.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Ljubljana, GH Union.
Sklepna prireditev projekta Kuhna pa to, v okviru katere se je v pripravi tradicionalnih slovenskih jedi pomerilo 28 skupin mladih kuharskih mojstrov.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Ljubljana, GH Union.
Sklepna prireditev projekta Kuhna pa to, v okviru katere se je v pripravi tradicionalnih slovenskih jedi pomerilo 28 skupin mladih kuharskih mojstrov.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Ljubljana, GH Union.
Sklepna prireditev projekta Kuhna pa to, v okviru katere se je v pripravi tradicionalnih slovenskih jedi pomerilo 28 skupin mladih kuharskih mojstrov.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Ljubljana, GH Union.
Sklepna prireditev projekta Kuhna pa to, v okviru katere se je v pripravi tradicionalnih slovenskih jedi pomerilo 28 skupin mladih kuharskih mojstrov.
Rezanje Čebule.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Ljubljana, GH Union.
Sklepna prireditev projekta Kuhna pa to, v okviru katere se je v pripravi tradicionalnih slovenskih jedi pomerilo 28 skupin mladih kuharskih mojstrov.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Ljubljana, GH Union.
Sklepna prireditev projekta Kuhna pa to, v okviru katere se je v pripravi tradicionalnih slovenskih jedi pomerilo 28 skupin mladih kuharskih mojstrov.
Kulinarika, kuhanje, kuhar, mladi.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Ljubljana, GH Union.
Sklepna prireditev projekta Kuhna pa to, v okviru katere se je v pripravi tradicionalnih slovenskih jedi pomerilo 28 skupin mladih kuharskih mojstrov.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Ljubljana, GH Union.
Sklepna prireditev projekta Kuhna pa to, v okviru katere se je v pripravi tradicionalnih slovenskih jedi pomerilo 28 skupin mladih kuharskih mojstrov.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Ljubljana, GH Union.
Sklepna prireditev projekta Kuhna pa to, v okviru katere se je v pripravi tradicionalnih slovenskih jedi pomerilo 28 skupin mladih kuharskih mojstrov.
Kulinarika, kuhanje, kuhar, krompir.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Ljubljana, GH Union.
Sklepna prireditev projekta Kuhna pa to, v okviru katere se je v pripravi tradicionalnih slovenskih jedi pomerilo 28 skupin mladih kuharskih mojstrov.
Kulinarika, kuhanje, kuhar, mladi.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Ljubljana, GH Union.
Sklepna prireditev projekta Kuhna pa to, v okviru katere se je v pripravi tradicionalnih slovenskih jedi pomerilo 28 skupin mladih kuharskih mojstrov.
Kulinarika, kuhanje, kuhar, mladi.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Ljubljana, GH Union.
Sklepna prireditev projekta Kuhna pa to, v okviru katere se je v pripravi tradicionalnih slovenskih jedi pomerilo 28 skupin mladih kuharskih mojstrov.
Lupljenje sadja in zelenjave, kulinarika, kuhanje.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Ljubljana, GH Union.
Sklepna prireditev projekta Kuhna pa to, v okviru katere se je v pripravi tradicionalnih slovenskih jedi pomerilo 28 skupin mladih kuharskih mojstrov.
Lupljenje krompirja, kuhanje, kulinarika.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Udeleženci tekmovanja so morali pripraviti značilno lokalno jed, s katero bi svoj kraj predstavili turistom, bodisi tujcem ali domačinom, so sporočili iz Društva Vesela kuhinja, ki pripravlja projekt.

Končne zmagovalke tekmovanja so osnovne šole Gorišnica, Bizeljsko, Središče ob Dravi, Šturje Ajdovščina in Simona Jenka Kranj. Za nagrado se bodo zmagovalne ekipe odpravile na gastronomsko-izobraževalni izlet po Gorenjski.

mlu/bg
© STA, 2016