Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

V ZL za večjo transparentnost delovanja študentskih organizacij

Ljubljana, 22. aprila - V Združeni levici so predstavili predlog novele zakona o skupnosti študentov, ki bi Študentsko organizacijo Slovenije in njene organizacijske oblike na univerzah med drugim zavezal zakonu o javnem naročanju in zakonu o preprečevanju korupcije. Kot je danes na novinarski konferenci pojasnil poslanec ZL Miha Kordiš, bi takšne ureditve prispevale k večji transparentnosti poslovanja študentskih organizacij.

Ljubljana, DZ.
Redna seja DZ, na kateri so med drugim obravnavali novelo zakona o delovnem času in obveznih počitkih mobilnih delavcev ter predlog za razpis posvetovalnega referenduma o nastanitvah migrantov v RS.
Poslanca ZL Miha Kordiš in Matej Tašner Vatovec.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Študentske organizacije bi postale tudi predmet rednih revizij računskega sodišča. Bolj jasno je treba urediti tudi demokratično strukturo študentske organizacije ter jasno opredeliti pogoje in okvire kampanj za volitve v študentska predstavniška telesa, je izpostavil Kordiš.

Ključno pri predlaganih spremembah je po njegovih besedah to, da odpirajo prostor za razpravo o študentskem organiziranju.

mlu/apo
© STA, 2016