Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Svet Univerzitetnega kliničnega centra Maribor bo s postopkom iskanja novega direktorja začel predvidoma po praznikih

Maribor, 21. aprila - Svet Univerzitetnega kliničnega centra Maribor se je danes seznanil z odpovedjo pogodbe o zaposlitvi, ki jo je včeraj dal direktor bolnišnice Gregor Pivec. Po besedah predsednice sveta Vlaste Kovačič Mežek bo svet na naslednji seji, predvidoma takoj po prvomajskih prazniki, začel s postopkom iskanja novega direktorja. Pivec ima v 60-dnevnem odpovednem roku vsa pooblastila direktorja.

Maribor, Univerzitetni klinični center (UKC) Maribor.
Izredna seja sveta UKC Maribor o razmerah v UKC.
Direktor UKC Maribor Gregor Pivec, ki je v sredo podal odstop od pogodbe o zaposlitvi na mestu direktorja, in predsednica sveta UKC Maribor Vlasta Kovačič Mežek.
Foto: Vesna Pušnik Brezovnik/STA

Maribor.
Seja sveta zavoda UKC Maribor.
Foto: Andreja Seršen Dobaj/STA
Arhiv STA

Kot je danes pojasnil Pivec, so razlogi za njegovo odpoved pogodbe o zaposlitvi na mestu direktorja povezani z reševanjem problematike pomanjkanja anesteziologov, povod za umik z mesta direktorja pa zaprtje sej sveta zavoda za javnost.

Predsednica sveta je sicer danes Pivcu predlagala, da odstopi od 60-dnevnega odpovednega roka, da bi s tem lahko nekoliko pospešili postopke iskanja novega direktorja, a se Pivec za to ni odločil.

vpu/apo/apo
© STA, 2016