Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

EU odpovedala petkove pogovore za rešitev makedonske krize

Dunaj, 21. aprila - V Bruslju so danes potrdili, da so odpovedali za jutri na Dunaju načrtovano srečanje voditeljev štirih glavnih makedonskih političnih strank z evropskim komisarjem za širitev Johannesom Hahnom.

Makedonija, Skopje.
Na makedonskih ulicah so po odločitvi makedonskega predsednika Gjeorgeja Ivanova o pomilostitvi vpletenih v prisluškovalno afero, med njimi tudi makedonskega premierja Nikolo Gruevskega, izbruhnili protesti.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv Xinhua/STA

EU je vodje makedonskih strank pred tremi dnevi povabila na pogovore za razrešitev politične krize, ki se je poglobila minuli teden, ko je makedonski predsednik Gjorge Ivanov pomilostil 56 ljudi, vpletenih v prisluškovalno afero.

Tiskovna predstavnica Evropske komisije Maja Kocijančič je v izjavi za javnost danes še dodala, da so stalno opozarjali, da bo imel propad pržinskega dogovora resne posledice za državo.

V minulih dneh sta predsednika vladnih strank VMRO-DPMNE Nikola Gruevski in DUI Ali Ahmeti potrdila udeležbo na srečanju, vodja glavne opozicijske stranke SDSM Zoran Zaev pa je svojo udeležbo med drugim pogojeval z umikom pomilostitve.

vr/ms/vr
© STA, 2016