Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Število žrtev napada v Kabulu narašča

Kabul, 19. aprila - Število žrtev samomorilskega napada v Kabulu, za katerega so odgovornost prevzeli talibani, je precej naraslo. Po zadnjih podatkih je silovita eksplozija tovornjaka bombe v središču afganistanske prestolnice terjala najmanj 28 življenj, več kot 300 je ranjenih. Po eksploziji je sledil še strelski obračun.

Afganistan, Kabul.
V afganistanski prestolnici Kabul se je zgodil samomorilski napad na urad afganistanske obveščevalne službe, za katerega so odgovornost prevzeli talibani.
Oboroženi afganistanski policisti v bližini napada, v katerem naj bi eksplodiral avtomobil bomba.
Foto: Xinhua/STA

Poveljnik kabulske policije Abdul Raman Rahimi je za novinarje povedal, da je samomorilski napadalec detoniral tovornjak bombo na javnem parkirišču pri vladnem poslopju. Zaradi tega je umrlo 28 ljudi, večinoma civilisti. Drugi napadalec je nato začel streljati na varnostne sile, ki so ga v strelskem obračunu nato ubile.

Gre za prvi večji napad v afganistanski prestolnici, odkar so talibani pred tednom dni napovedali vsakoletno pomladno ofenzivo in posvarili, da bodo izvajali obsežne napade na položaje nasprotnikov po vsej državi.

tom/mc/tom
© STA, 2016