Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Letošnji Pulitzer za javno službo tiskovni agenciji AP, med nagrajenci tudi slovenski fotograf

New York, 19. aprila - Na letošnji podelitvi Pulitzerjevih nagrad je zlato medaljo osvojila tiskovna agencija AP, in sicer za razkritje izkoriščanja sužnjev v ribiški industriji jugovzhodne Azije, ki zalaga ZDA z morskimi sadeži. Zaradi serije člankov agencije AP je bilo izpuščenih okrog 2000 sužnjev, skorumpirane države pa so izvedle nekaj reform.

Ljubljana.
Fotograf Srdjan Živulović, ki sodeluje z agencijo Reuters, je eden od prejemnikov prestižne Pulitzerjeve nagrade za fotografijo prebežnikov na obrobju Brežic.
Foto: Srdjan Živulović/Reuters

Nagrado za fotografijo so si razdelili fotografi New York Timesa in tiskovne agencije Reuters za fotografije o evropski migrantski krizi. Med nagrajenimi je tudi slovenski fotograf Srdjan Živulović, ki je sodeloval z Reutersom, njegova fotografija, posneta 20. oktobra lani na obrobju Brežic, pa prikazuje prebežnike na poti.

Pulitzerjeve nagrade na univerzi Columbia v New Yorku sicer vsako leto podeljujejo v 14 novinarskih kategorijah ter petih knjižnih in po eni glasbeni ter dramski kategoriji.

jdo/sk/mc
© STA, 2016